Mast za reumu

Pomaže kod kostobolnih i raumatskih oboljenja
Mast za psorijazu
Mast za reumu

PAKIRANJE: 50g

MAST ZA REUMU je ekološki i prirodan proizvod, sadržajno bogat posebno pripravljen na bazi ljekovitih biljaka: stolisnika, eteričnih ulja, pčelinjeg voska, kanfora.

50.00 Kn / 7€

MAST ZA REUMU je ekološki i prirodan proizvod, sadržajno bogat posebno pripravljen na bazi ljekovitih biljaka: stolisnika, eteričnih ulja, pčelinjeg voska, kanfora. Pomaže kod kostobolnih i reumatskih oboljenja, išijasa i glavobolje.

Mast za reumu ima bogat sastav ljekovitog bilja sa ciljanim djelovanjem na reumatske tegobe:

1. Stolisnik
2. Kamfor
3. Pčelinji vosak
4. Eterično ulje mente
5. Eterično ulje ružmarina
6. Eterično ulje lavande

STOLISNIK - KUNICA je gorak aromatic koji se u narodu koristi od davnina za liječenje rana, oštećene kože i osipa, izaziva znojenje, čišćenje tijela i liječenje prehlade, protiv bronhijalne astme, kamenca u bubrezima, protiv nadimanja, regulira mjesečnicu, pomaže kod reume, artritisa i gihta.

KAMFOR se u medicinske svrhe koristi za lokalno olakšavanje bolova u mišićima i zglobovima. Lako se apsorbira kroz kožu i poput mentola djeluje na termoreceptore i daje osjećaj hlađenja, a zbog svojeg lagano anestetskog djelovanja na živčane završetke djeluje lokalno anestetski. Međutim ukoliko se proguta otrovan je, može izazvati simptome epilepsije, mentalne poteškoće i neuromuskulatornu hiperaktivnost.

ETERIČNO ULJE MENTE se koristi za olakšavanje bolova u mišićima i zglobovima. Mentol iz eteričnog ulja mente ima svojstvo isparavanja sa površine i također djeluje lagano anestezirajuće na bolno mjesto. Utječe in a receptore za osjećaj temperature pa stoga mentol na koži daje osjećaj hlađenja. Time se ublažavaju simptomi kao što je otok, bol i pregrijanost upaljenog mjesta. Također može pomoći u ublažavanju svrbeža kože. Eterično ulje mente može djelovati opuštajuće nag latke mišiće probavnog trakta te se od pamtivijeka koristi za olakšavanje grčeva u želucu. Isto tako ima antiseptički učinak pa se koristi i u pripravcima za liječenje bolsesti grla i nosa, ali najveće količine mentola u svijetu se koriste u prehrambenoj industriji za izradu “mint” bombona.

ETERIČNO ULJE RUŽMARINA ublažava bolove u mišićima i zglobovima. Djeluje stimulativno na cijeli organizam. Potiče cirkulaciju, opušta i osvježava umorne i opterećene mišiće, stimulira, oživljava, obnavlja tijelo i duh. Koristi se za sportske masaže prije i poslije treninga.

ETERIČNO ULJE LAVANDE koristi se za masažu kod bolnih mišića i reumatskih bolova, jer poboljšava cirkulaciju krvi u području tijela na koje je naneseno, opušta mišiće i ublažava osjećaj boli. Ima umirujuće djelovanje na nervni sustav te je izvrsno dredstvo protiv glavobolje, nesanice, nemira i anksioznosti.

PREPORUČENA TERAPIJA TRAJE 40 DANA I SASTOJI SE OD:

1. Mast za reumu

Nanosi se u tankom sloju na bolna mjesta laganim utrljavanjem, dva do tri puta dnevno. Najbolje ga je utrljati na bolna mjesta pred spavanje i dobro utopliti. Kod glavobolje melemom se izmasiraju sljepoočnice i stavi se pod nos te lagano miriše.

2. Čaj za poboljšanje cirkulacije (dvije vrećice).

Pije se 3x1 šalica dnevno poslije jela. Čaj za poboljšanje cirkulacije sastoji se od: bazge, lišća breze, čestoslavnice, kukuruzne svile, koprive, preslice, stolisnika, gospine trave, kičice i cvijeta jaglaca. Spravlja se tako da se jedna jušna žličica ove mješavine prelije s ½ litre kipuće vode, poklopi i hladi 20 minuta.

U liječenju reumatizma potrebno se pridržavati slijedećih preporuka:

Poželjno je da hrana bude pretežito biljnog porijekla, a sol svesti na neophodni minimum, odbaciti pravu kavu i alkoholna pića.

Upozorenje: čuvati izvan dohvata djece. Paziti da ne dođe u kontakt sa očima.

Čuvanje: čuvati na hladnom mjestu.

NAŠE PROIZVODE MOŽETE NARUČITI:


1. Pozivom na telefone:

+385 (0) 22 663 802

+385 (0) 91 504 2370

2. Pozivom na viber:

+385 (0) 91 504 2370

3. Elektronskom poštom:

apiherba@gmail.com

4. Putem kontakt forme: