O nama

Pero Antičević

FITOTERAPEUT I TRAVAR

Od ranog djetinjstva majka mu je prenosila obiteljsko znanje o pčelarstvu, ljekovitom bilju i liječenju istim, a tu obiteljsku tradiciju Pero Antičević prenosi na sina i kćer, nadajući se da će se ta tradicija i nastaviti.

Vlastiti obrt “Api-herba” otvara 1998. godine, s namjerom da sačuva obiteljsku tradiciju proizvodnje meda i pripremanja proizvoda od ljekovitog bilja. Svi proizvodi “Api-herbe” su ispitani u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, te je 2003. godine Pero Antičević dobio odobrenje za proizvodnju.

Izumitelj je jedinstvenog ekološkog proizvoda “Zeleni med”

"Zeleni med" je jedan od najpoznatijih i najtraženijih biljnih proizvoda u Republici Hrvatskoj i u regiji. Ovaj unikatni proizvod pripravlja se od čistih ekoloških sastojaka – bagremovog meda i sokova trava.

Rađen je po dugogodišnjoj obiteljskoj recepturi i atestiran u Zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

"Zeleni med" prvenstveno povećava imunitet organizma, a zbog svog ljekovitog sastava i dodatka brokule dokazano uništava bakterije i zaustavlja širenje karcinoma.

“Zeleni med” je zaštićen kod Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske

Izlagao je na sajmovima u Benkovcu, Dubrovniku, Gospiću, Koprivnici, Križevcima, Obrovcu, Poreču, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Zadru, Zagrebu, Minhenu.

Predstavio se na 54. Međunarodnom sajmu obrtništva 2003. godine, koji je održan u sklopu ostalih sajmovskih manifestacija Proljetnog zagrebačkog velesajma. Na štandu Obrtničke komore Šibensko-kninske za svoj proizvod “Zeleni med”, jedinstven takve vrste na svijetu, nagrađen je 2. nagradom “Vrijedne ruke”. Nagrada koju dodjeljuje Ministartvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo uručena je Peri Antičeviću za područje izgradnje “Obrtništvo u akciji”.

Za proizvod “Zeleni med” 2003. godine dobiva 1. nagradu na Sajmu hrvatskih proizvoda u Obrovcu i 2. nagradu za “Zeleni Med” kao autohtoni proizvod u Šibeniku.

Od 2003. godine sudionik je prezentacije “Kupujmo hrvatske proizvode”.